dimecres, 2 de novembre de 2011

Lectura: Va de mestres

La primera lectura de l'assignatura de Bases Didàctiques i Disseny Curricular és la del llibre Va de mestres de Jaume Cela i Juli Palou (2004) , un llibre ple d'emoció i ideari docent. Va de mestres no és un llibre especialment teòric, carregat de conceptes ni teories, però sí és un llibre carregat de principis, que transmet l'alegria d'ensenyar i aprendre i, a més, el compromís per desenvolupar una tasca docent crítica i reflexiva per la millora de la qualitat de l'educació.

Les alumnes, just quan estan en els principis dels seus estudis, comencen definint el tipus de mestres que volen ser. És el millor moment per anar marcant objectius, camins a seguir, i anar iniciant la base ideològica que formarà la seva professionalitat. Durant la seva formació podran anar millorant la conceptualització del seu perfil docent, i serà interessant veure com revisen i perfeccionen la seva visió del rol del professorat, però de moment, ja hem començat de la millor manera possible, apel·lant a la vocació i a la professionalitat del mestre.

La tasca ha consistit en publicar al bloc de presentació del seu eportafoli, una notícia amb una breu reflexió, el document de text on han escrit, individualment, el tipus de mestres que volen ser, i una presentació multimèdia, realitzada en grups, que combina imatges, música i text, per expressar també com volen ser com a futures mestres d'Educació Infantil del segle XXI.

Així, doncs, no només estan llegint i reflexionant sobre l'educació i el rol docent sinó que a més, estan ampliant les eines del seu PLE, amb dos noves eines de la Web 2.0 - Scribd i Photopeach- per ser vertaderes mestres del segle XXI.

I aquests són els resultats: Enllaç
Quin tipus de mestra vull ser? Zineb
Va de mestres. Nerea
Quin tipus de mestra vull ser? Zhila
Quin tipus de mestra vull ser? Alicia

Va de mestres. Gemma
Va de mestres. Paula
Va de mestres. Anabel
Va de mestres. Carolina
Va de mestres. Ana
Quin tipus de mestra vull ser? Patri
Quin tipus de mestra vull ser? Jo "A". Felisa
Quin tipus de mestra seré en un futur? Eva
Va de mestres. Antònia
Quin tipus de mestra vull ser? ArantxaI tots seguit afegim les presentacions realitzades per les alumnes

Zineb i Gemma :

QUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER? on PhotoPeach
Nerea, Maria i Paula:

VA DE MESTRES Produced by: Maria Boned Marí, Nerea Amuedo Bonet y Paula Fresneda Riera on PhotoPeach
Zhila i Patri:
Quin tipus de mestra vull ser? on PhotoPeachAlicia, Eva i Carolina:
Anem cap a un futur educatiu... on PhotoPeach
Anabel i Antònia:
Les mestres que volem ser. Antònia Tur Serra i Anabel Gozalbo Verdeja on PhotoPeachAna i Arantxa:
QUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER?? on PhotoPeachFelisa i Sara
QUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER por Sara Morales y Felisa Tébar on PhotoPeach
http://www.blogger.com/img/blank.gifEn el bloc de KUENTALIBROS han publicat les vostres feines! ENHORABONA a totes! Això sí que és una experiència única que us permetrà viure el que significa participar i col·laborar en la xarxa! Em plena d'il·lusió i esperança que aquesta activitat us animarà a seguir aprenent d'aquesta manera! Ànims que això només acaba de començar!
I per suposat, unes gràcies molt grosses a l'equip de Kuentalibros, i a na María Jesús García Sanmartín, pel reconeixement!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada